T +31 53 303 30 00

 

1,5 meter en de handhaving daarvan op de werkvloer

TLC International Law > Arbeidsrecht  > 1,5 meter en de handhaving daarvan op de werkvloer

1,5 meter en de handhaving daarvan op de werkvloer

Inleiding

Zoals aangegeven in onze laatste blog over Covid-19 gaat de wereld beetje bij beetje weer open. Hopelijk blijft dat het geval, ook na de persconferentie van vanavond. De meeste werknemers zijn wel weer aan het werk op kantoor in plaats van thuis. Veel werkgevers hebben het kantoor of andere bedrijfsruimte aangepast op het anderhalf meter vereiste. Wat kunt u als werkgever doen als uw werknemer zich niet aan de regels houdt?

Ga in gesprek

Merkt of hoort u dat uw werknemer zich niet aan de regels houdt? Spreek hem of haar daar dan op aan. Deze verantwoordelijkheid kunt u ook bij alle werknemers leggen: spreek elkaar er op aan indien de regels niet correct nageleefd worden, maak (anoniem) melding of zorg voor (het behoud van) een laagdrempelige afstand tussen u en uw werknemers.

Officiële waarschuwing

Heeft het gesprek met uw werknemer niet geleid tot een aanpassing van het gedrag van de werknemer en overtreedt hij of zij nog steeds de geldende regels? Dan kunt u een officiële waarschuwing geven. Mocht uw werknemer blijven weigeren de regels op te volgen, dan kunt u hem of haar – na een officiële waarschuwing – naar huis sturen en in het uiterste geval het loon opschorten op grond van artikel 7:629 lid 6 BW. Let op: schort het loon van uw werknemers nooit op zonder hierover vooraf contact te hebben met een advocaat. De consequenties van het – achteraf onterecht – opschorten van het loon van een werknemer kunnen verstrekkend zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over deze blog? Bent u van plan het loon van uw werknemer op te schorten of heeft u andere arbeidsrechtelijke vragen? Wij zijn te bereiken op 053-3033000 of via info@tlcadvocaten.nl.