T +31 53 303 30 00

 

Around the globe: letselschade in het buitenland

TLC International Law > Aansprakelijkheidsrecht  > Around the globe: letselschade in het buitenland

Around the globe: letselschade in het buitenland

Inleiding
Na vorig jaar een vakantiejaar met restricties te hebben gehad, ziet de aankomende zomer er op het ogenblik een stuk beter uit. Een buitenlandvakantie lonkt. Maar wat nu als u onverhoopt letsel oploopt tijdens uw vakantie in het buitenland?

Wij zullen in de aanloop naar de zomer, middels een reeks blogs, inzicht geven over hoe u moet handelen als u slachtoffer bent geworden van een ongeval in het buitenland in een bepaald land ten gevolge waarvan u letselschade heeft opgelopen. Wij zullen de procedure(s) welke u dient te volgen in het geval u onverhoopt letselschade oploopt in het buitenland, uitwerken ten aanzien van verscheidene Europese landen.  Bent u slachtoffer geworden van letselschade, dan is juridische bijstand ten zeerste aan te raden.

Situatieschets
Een Nederlands gezin is onderweg in Zweden als zij van achteren worden geraakt door een ander voertuig waardoor de bestuurder de macht over het stuur verliest en de auto in de vangrail belandt. De vader van het gezin houdt een whiplash over aan dit ongeval. De man raakt deels arbeidsongeschikt en moet kosten maken bij een fysiotherapeut om hem te helpen bij zijn klachten.

De vraag die rijst is bij wie de schade verhaald kan worden. In Nederland is het zo dat u zich kan wenden tot de verzekeraar van de schadeveroorzaker, maar in Zweden geldt dat de schade uit de sociale zekerheid wordt betaald. Het laat zich raden dat in elk land andere regels gelden en dat u zich dus in verschillende landen tot verschillende personen of instanties moet wenden om uw schade te verhalen.

Vragen?

Heeft u vragen over deze blog of bent u slachtoffer geworden van een ingrijpende gebeurtenis ten gevolge waarvan u letselschade heeft opgelopen? Dan kunt u contact opnemen met onze letselschaderecht specialisten mr. Willeke Krieger (krieger@tlcadvocaten.nl), met mr. Anne Hoekman ( hoekman@tlcadvocaten.nl) of mr. Justy Nijland (nijland@tlcadvocaten.nl). Tevens zijn wij te bereiken op 053-3033000 of via info@tlcadvocaten.nl.