T +31 53 303 30 00

Carl Luttikhuis

Heeft u juridische hulp nodig?

Partner & Advocaat

Mr. Carl Luttikhuis studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Carl is zijn carrière gestart bij het ministerie in Den Haag. Hij heeft als wetgevingsjurist voor het ministerie en als jurist bij de Europese Unie gewerkt. In deze functies heeft Carl veel Europese wetgevingsaangelegenheden onder ogen gehad en meegewerkt aan de totstandkoming van wetgeving.

Sinds 2001 is Carl werkzaam in de advocatuur. Hij houdt zich bezig met de civiele praktijk in het algemeen, in het bijzonder met het ondernemings- en faillissementsrecht.

 

Curator

Carl wordt regelmatig door de rechtbank Overijssel benoemd tot faillissementscurator en is specialist op het gebied van zorgplicht van banken en faillissementsfraude. Hij helpt ook bedrijven die in zwaar weer verkeren met het zoeken naar doorstartmogelijkheden. In deze functie is Carl een sterke partner waarbij hij met zijn directe en open werkwijze gaat voor duurzaamheid; zowel in de toekomst van het bedrijf als in zijn advisering voor de onderneming.

 

Deken van de Orde van Advocaten arrondissement Overijssel

Carl Luttikhuis is sinds 28 maart 2017 Deken van het Arrondissement Overijssel en is vanuit die hoedanigheid tevens toezichthouder in de zin van de Advocatenwet op de in Overijssel werkzame advocaten.

Voor kwesties die verband houden met het dekenaat wordt u verzocht contact op te nemen met het Ordebureau van de Orde van Advocaten in Overijssel (https://www.advocatenorde-overijssel.nl/).

 

Voormalige functies

Beleidsjurist bij de Rijksoverheid

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank

Twente-Oost van 2003 tot en met 2015 Lid Kringbestuur Rabobank Kring Oost van 2012 tot en met 2015

Penningmeester Stichting Twentse Balie van 2009 tot en met 2016

President, Steering Committee Galexy International Association of Law Firms van 2010 tot en met 2014

Waarnemend deken van de Orde van Advocaten van het arrondissement Almelo in 2011 en 2012 en van de Orde van Advocaten Overijssel van 2015 tot en met 2017

Team TLC Advocaten Enschede

Team-TLC-Advocaten-Enschede