T +31 53 303 30 00

Carl Luttikhuis

Heeft u juridische hulp nodig?

Partner & Advocaat

Mr. Carl Luttikhuis studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Carl is zijn carrière gestart bij de Rijksoverheid in Den Haag. Hij heeft daarbij als beleidsjurist diverse wetgevingstrajecten begeleid. Sinds 2001 is Carl werkzaam in de advocatuur. Hij houdt zich bezig met de civiele praktijk in het algemeen, in het bijzonder met het ondernemings- en faillissementsrecht.

 

Curator

Carl wordt regelmatig door de rechtbank Overijssel benoemd tot faillissementscurator en is specialist op het gebied van zorgplicht van banken en faillissementsfraude. Hij helpt ook bedrijven die in zwaar weer verkeren met het zoeken naar doorstartmogelijkheden. In deze functie is Carl een sterke partner waarbij hij met zijn directe en open werkwijze gaat voor duurzaamheid; zowel in de toekomst van het bedrijf als in zijn advisering voor de onderneming.

 

 

Voormalige functies

Beleidsjurist bij de Rijksoverheid;

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank;

Twente-Oost van 2003 tot en met 2015 Lid Kringbestuur Rabobank Kring Oost van 2012 tot en met 2015;

Penningmeester Stichting Twentse Balie van 2009 tot en met 2016;

President, Steering Committee Galexy International Association of Law Firms van 2010 tot en met 2014;

Waarnemend deken van de Orde van Advocaten van het arrondissement Almelo in 2011 en 2012 en van de Orde van Advocaten Overijssel van 2015 tot en met 2017;

Deken van de Orde van Advocaten arrondissement Overijssel van 2017 – 2022.

 

Rechtsgebiedenregister

Carl Luttikhuis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.