T +31 53 303 30 00

Marieke ter Brake

Heeft u juridische hulp nodig?

Advocaat

Mr. Marieke ter Brake is advocaat/mediator en directeur/eigenaar bij Ter Brake Advocatuur & Mediation te Enschede.

 

In voorkomende gevallen werkt Marieke als Of Counsel advocaat bij TLC Advocaten te Enschede.

 

Marieke studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit te Nijmegen alwaar zij in 2006 in zowel het civiele recht als in het strafrecht afstudeerde en haar Master of Laws behaalde. In datzelfde jaar startte zij haar loopbaan in de advocatuur. In de jaren die erop volgden, is Marieke werkzaam geweest in verschillende rechtsgebieden bij diverse middelgrote advocatenkantoren in Twente, waarna zij zich heeft gespecialiseerd in het personen- & familierecht. Zij heeft tevens jarenlange ervaring opgedaan in het verbintenissenrecht.

 

Vanuit haar eigen kantoor behandelt Marieke echtscheidingen en zaken over bijvoorbeeld kinder- of partneralimentatie, afstamming, omgang en gezag. Ook voor rechtshulp bij geschillen met betrekking tot overeenkomsten kunt u bij haar terecht. U kunt haar eenzijdig inschakelen, waarbij zij uw belangen behartigt. Ook is zij in te schakelen als mediator, waarbij zij voor beide partijen optreedt.

 

In 2020 heeft Marieke de specialisatieopleiding in het personen- en familierecht afgerond, waarvan het derde jaar cum laude, en is zij lid van de vFAS (vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). In 2019 was zij genomineerd voor de vFAS Young Talent Award.