T +31 53 303 30 00

 

Particulieren

Juridisch advies particulieren

Als particulier kunt u in de situatie terechtkomen waarbij u juridisch advies goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een dreigend ontslag, een aankomende echtscheiding of een ongeval. Wat uw probleem of vraagstuk ook is, het is altijd van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium advies en/of ondersteuning te vragen aan TLC Advocaten. Hierdoor krijgt u direct inzage in uw juridische positie en is een probleem of geschil vaak sneller op te lossen.

 

Als u een juridisch conflict heeft of deze juist wilt voorkomen, dan bent u bij TLC Advocaten aan het juiste adres. Ook voor grensoverschrijdende geschillen kunt u bij ons terecht. Onze aanpak wordt gekenmerkt door de volgende sleutelwoorden: resultaatgericht, no-nonsense, direct en persoonlijk. Samen zoeken we voor u naar de beste oplossing, zodat u snel verder kunt met uw leven.

 

In o.a. de volgende voorbeelden kunnen wij u juridisch advies bieden:

Familierecht

Scheiden van uw partner… En nu?
Het hoge woord is eruit: jullie gaan scheiden. Een emotionele rollercoaster volgt, een periode waarin u veel moeilijke beslissingen moet nemen. En hoewel uw hoofd er helemaal niet naar staat, is het juist nu heel belangrijk om alles goed te regelen. Maar waar moet u beginnen als er zoveel op u afkomt? Ons team van TLC Advocaten helpt u graag.

Letselschaderecht

Letselschade is zowel de lichamelijke als psychische (immateriële) schade die u als slachtoffer ondervindt als gevolg van een ongeval, zoals whiplash of een medische fout. Ter compensatie van de geleden schade kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de letselschade en een vergoeding claimen. Heeft u met letstelschade te maken? Ons team van TLC Advocaten kan u begeleiden in het volledige traject.

Strafrecht

Heeft u een dagvaarding van het Openbaar Ministerie ontvangen om voor de rechtbank te verschijnen? Of heeft u direct een strafbeschikking ontvangen van de officier? Bent u opgeroepen voor een verhoor op het politiebureau? Of is uw rijbewijs ingenomen? Dan heeft u te maken met het strafrecht. Mr. Jan Vlug kan u bijstaan in het contact met justitie en/of de politie tot in alle fasen van een mogelijke (straf)procedure.

Arbeidsrecht

Uw werkgever wil u ontslaan, maar wat zijn nu eigenlijk uw rechten en plichten? Heeft u recht op een transitievergoeding? Hoe vaak mag een tijdelijk contract worden verlengd en wanneer gaat een tijdelijk contract over in een vast contract? Dit zijn vragen die te maken hebben met het arbeidsrecht en waarbij u mogelijk juridisch advies kunt gebruiken. Een arbeidsrechtsadvocaat van TLC Advocaten helpt u graag verder. Ook voor arbeidsrecht over de grens kunt u bij ons terecht.

Hippisch recht

Paarden zijn fantastische dieren. Paarden en de paardensport zijn wereldwijd geliefd. Van Twente tot Australië wordt er met paarden gewerkt, gesport en geleefd. Dit is veelal leuk, maar helaas is er ook zo nu en dan sprake van een geschil over de koop of verkoop, een ongeval met een paard en ruiter, ziekte of gebrek van het paard. Al deze juridische kwesties betrekking hebbende op paarden wordt hippisch recht genoemd. Voor hulp bij deze juridische kwesties staat TLC Advocaten u graag ter zijde.

Huurrecht

Het kopen van vastgoed is een goede investering en gebeurt steeds meer, ook door particulieren. Verhuurt u woonruimte of juist bedrijfsruimte en krijgt u te maken met wanbetaling, klachten of overlast? TLC Advocaten adviseert en ontzorgt u graag.

Heeft u als particulier juridisch advies nodig? Wij helpen u graag!